Božský party chléb Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 3 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 100 g Šunka od kosti
  • 100 g Slanina anglická
  • 15 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 2779.7 mg
  • Vitamín A 2779.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bochník chleba odshora nakrojíme až téměř ke spodní kůrce. Řezy vedeme asi 1,5 - 2 cm vedle sebe nejdříve v jednom směru a poté kolmo, aby měly zářezy tvar mřížky.

  • 2

    V malém hrnci na mírném ohni rozehřejeme máslo. Do rozpuštěného másla vmícháme 2 prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou bazalku a na jemné kostičky nakrájenou jarní cibulku.

  • 3

    Do zářezů v chlebu vložíme na kousky natrhané plátky šunky, slaniny a sýru a na kolečka nakrájený pórek. Zářezy s náplní přelijeme máslovou směsí. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 4

    Chléb zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme 20 minut na 180 °C. Po 20 minutách alobal otevřeme a necháme ještě 10 - 15 minut dopéct, aby vznikla křupavá kůrka.

Komentáře k receptu