Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mandle mleté
  • 125 g Čokoláda hořká
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 186.5 mg
  • Vláknina 4397.1 mg
  • Vitamín A 4397.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

  • 3

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu.

  • 5

    Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu