Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Mandle mleté
- 125 g Čokoláda hořká
- 125 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 186.5 mg
- Vláknina 4397.1 mg
- Vitamín A 4397.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu.
-
2
Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
-
3
Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout.
-
4
V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu.
-
5
Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.