Čokoládovo-ořechové kostky
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
- 300 g Cukr krupice
- 225 g Mouka polohrubá
- 300 g Ořechy vlašské
- 200 g Čokoláda na vaření
- 30 g Tuk
- 150 g Poleva čokoládová
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 51 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 197.2 mg
- Vláknina 7553.8 mg
- Vitamín A 7553.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a jedno po druhém vejce. Vše utřeme do pěny. Zlehka vmícháme mouku, mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a rum.
-
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení má být těsto uvnitř ještě trochu měkké.
-
3
Těsto ihned po upečení potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme polovinami vlašských ořechů. Necháme vychladnout a před podáváním krájíme na menší kostky.