Bavorské vdolky ála Šroubek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 58 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 355 mg
- Draslík 105.2 mg
- Vláknina 4124.6 mg
- Vitamín A 4124.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
-
2
Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
-
3
Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
-
4
Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.