Mikulášské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Mouka žitná bílá
  • 300 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Koření perníkové
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 150.3 mg
  • Vláknina 6019.8 mg
  • Vitamín A 6019.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce třeme ohřátý med s máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy, oloupané, nastrouhané jablko, cukr, kypřicí prášek a perníkové koření. Nakonec vmícháme oba druhy mouky a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout.

  • 2

    Těsto vmačkáme do menšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme v toubě vyhřáté na 170°C zvolna asi 15 minut.

  • 3

    Upečené těsto po vychladnutí nakrájíme na stejné pruhy, které rozkrojíme a potřeme marmeládou. Slepíme k sobě a nakrájíme na kostky.

  • 4

    Kostky potřeme polevou a podle fantazie ozdobíme.

  • 5

    Příprava polevy: V misce utřeme moučkový cukr s rumem, 2 lžícemi horké vody a trochou citronové šťávy.

Komentáře k receptu