Pikantní selské špízy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Kari
  • 2 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 ks Paprika
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 balení Žampiony - sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 326.9 mg
  • Vláknina 5979.3 mg
  • Vitamín A 5979.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle.

  • 2

    Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení.

  • 3

    Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch.

Komentáře k receptu