Pikantní selské špízy
Suroviny
- 250 g Hovězí maso zadní
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Kari
- 2 ks Brambory vařené ve slupce
- 2 ks Paprika
- 2 ks Cibule
- 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 balení Žampiony - sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 326.9 mg
- Vláknina 5979.3 mg
- Vitamín A 5979.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle.
-
2
Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení.
-
3
Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch.