Dort Red velvet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 2 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 20.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou.
-
2
Troubu předehřejeme na 170°C.
-
3
Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem.
-
4
Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí.
-
5
Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta.
-
6
Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny.
-
7
Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout.