Perníčky sypané anýzem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka žitná bílá
  • 120 g Tuk Hera jedlý
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 29.4 mg
  • Vláknina 5534.1 mg
  • Vitamín A 5534.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 3

    Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout.

  • 4

    Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem.

  • 5

    Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu