Perníčky sypané anýzem
Suroviny
- 250 g Mouka žitná bílá
- 120 g Tuk Hera jedlý
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 11 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 29.4 mg
- Vláknina 5534.1 mg
- Vitamín A 5534.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce.
-
2
Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
3
Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout.
-
4
Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem.
-
5
Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem.