Penne s rajčaty a feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 27 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 243.8 mg
- Vláknina 2559 mg
- Vitamín A 2559 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájený stroužek česneku a nakrájené feferonky. Lehce orestujeme, přidáme rajčata a dva lístky bazalky. Vše mícháme a podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme asi 5 minut.
-
3
Do povařené omáčky vmícháme těstoviny a ihned podáváme.
-
4
Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.