Banánové minikoláčky s krokantem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Tvaroh jemný
- 100 g Krokant
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Banány
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 18 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 4697.4 mg
- Vitamín A 4697.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovou trestí a špetkou soli do pěny. Potom zvolna zašleháme celá vejce. Oloupané banány rozmačkáme s citronovou šťávou a přidáme k máslové hmotě. Nakonec přisypeme mouku smíchanou se sodou a zašleháme ji do hmoty.
-
2
Z 1/4 těsta vykrájíme na plech vyložený pečicím papírem 20 malých koleček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. Postup stejně opakujeme i se zbylým těstem.
-
3
Na náplň ušleháme máslo s měkkým tvarohem. Zvolna zašleháme moučkový cukr, sůl a nakonec krokant (trochu necháme stranou na ozdobu). Náplň necháme 1 hodinu v chladničce.
-
4
Náplň pomocí cukrářského sáčku nanášíme na dolní poloviny upečených koleček. Přiklopíme zbylými kolečky a po okrajích vyčuhující náplň ozdobíme krokantem.