Bílé ovečky
Suroviny
- 100 g Čokoláda bílá
- 150 g Fondán
- 70 g Cukr krupice
- 70 g Máslo čerstvé
- 40 g Tvaroh tučný
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr moučkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 32.6 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 3535.3 mg
- Vitamín A 3535.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.
-
2
Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády a ihned je obalíme ve strouhaném kokosu. Necháme oschnout.
-
3
Z černého fondánu vytvarujeme ovečkám hlavičky, ouška a nožičky, z bílého fondáu oči a z červeného čumáčky.
-
4
Moučkový cukr utřeme s trochou vody na hustou polevu. Všechny díly pomocí polevy upevníme na kouličky.
-
5
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
-
6
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
-
7
Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
-
8
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
-
9
Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.