Jablka Valdostana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 31 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 308.7 mg
- Vláknina 9275 mg
- Vitamín A 9275 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky veky lehce potřeme máslem.
-
2
Zbylým máslem vymažeme zapékací mísu a urovnáme do ní připravené plátky veky. Na veku rozprostřeme omytá, na plátky nakrájená jablka, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy. Znovu navrstvíme veku, jablka, pocukrujeme a posypeme ořechy.
-
3
V misce ušleháme metličkou celá vejce.
-
4
Ve vodní lázni rozpustíme krupicový cukr, přilijeme mléko a promícháme. Po chvíli směs přidáváme k rozšlehaným vejcím, až se vytvoří vysoká pěna.
-
5
Pěnu vlijeme do zapékací mísy, jablka mají být ponořená. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
6
Moučník podáváme teplý, poprášený moučkovým cukrem.