Paprikový hummus
Suroviny
- 150 g Paprika červená
- 120 g Tahini bez soli
- 40 g Konopné semínko loupané
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 86.2 mg
- Vláknina 1424.6 mg
- Vitamín A 1424.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixeru dáme očištěné, nakrájené papriky, pastu tahini, konopná semínka, oloupaný česnek, sůl, kmín, cayenský pepř a mletou papriku. Přilijeme citronovou šťávu a olivový olej. Vše rozmixujeme dohladka.
-
2
Hotový hummus necháme vychladit do ztuhnutí. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce až 4 dny.