Preclíčky s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kokosový tuk
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 114.4 mg
  • Draslík 33.6 mg
  • Vláknina 3586.3 mg
  • Vitamín A 3586.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190°C.

  • 2

    Utřeme v míse změklé máslo, přidáváme po částech cukr, vanilkový cukr, žloutek, vejce a prosátou mouku se solí.

  • 3

    Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechu tvoříme malé preclíčky. Na dávku budou třeba asi 4 plechy.

  • 4

    Preclíčky pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

  • 5

    Upečené preclíčky necháme na mřížce vychladnout.

  • 6

    V mezičase si připravíme polevu. Utřeme cukr s tukem a horkou vodou, přidáme kakao a dobře utřeme. Vychladlé preclíčky namáčíme v polevě a na mřížce necháme zcela zaschnout.

Komentáře k receptu