Řeřichová polévka s bylinkovými krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb toastový
  • 50 ml Víno bílé veganské
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana ovesná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 959 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 352 mg
  • Vláknina 6098.3 mg
  • Vitamín A 6098.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Trochu řeřichy necháme stranou na ozdobu, zbylou nahrubo nasekáme.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém margarínu necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem. Poprášíme moukou, chvíli mícháme a potom zalijeme vínem. Když se tekutina téměř vyvaří, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a zvolna povaříme 10 minut.

  • 3

    Příprava krutonů: Plátky chleba nakrájíme na kostičky. Do pánve s margarínem nasypeme kostičky chleba, osolíme, opepříme, vsypeme česnek a za stálého míchání kostičky opečeme dokřupava. Před dokončením přidáme nasekanou petrželku a pažitku.

  • 4

    Do polévky přidáme polovinu nasekané řeřichy a ovesnou smetanu. Tyčovým mixerem polévku rozmixujeme. Potom vmícháme zbylou nasekanou řeřichu a polévku podle chuti osladíme, osolíme a opepříme.

  • 5

    Při podávání doplníme každou porci chlebovými krutony a ozdobíme řeřichou.

Komentáře k receptu