Lilky plněné kořeněnou směsí
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 100 g Celer řapíkatý
- 50 g Mandle mleté
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Koření ras el hanout
- 4 ks Lilek
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sirup Monin - granátové jablko
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1135.4 mg
- Vláknina 25209 mg
- Vitamín A 25209 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozkrojíme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě slupkou dolů asi 15 minut. Po částečném vychladnutí lžičkou vydlabeme z lilků dužinu tak, aby zůstal 2cm široký okraj. Dužinu potom nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nasekanou na kostičky. Přidáme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájený celer. Pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut.
-
3
Do pánve přidáme nasekanou dužinu z lilků, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, nasekanou petrželku, koření ras el hanout a sirup. Dochutíme skořicí, cukrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podusíme ještě 5 minut a nakonec vmícháme mleté mandle.
-
4
Zapékací mísu vymažeme olejem. Vydlabané lilky uvnitř osolíme, opepříme a rozložíme je do mísy. Naplníme připravenou směsí a zakapeme zbylým olejem.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.