Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Těstoviny grahamové
- 300 g Žampiony čerstvé
- 200 g Smetana špaldová
- 500 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Víno bílé veganské
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1328 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 805.9 mg
- Vláknina 32162.2 mg
- Vitamín A 32162.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut.
-
2
Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme.
-
3
Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve.
-
4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.