Oříškové tolárky s višňovou náplní
Suroviny
- 125 g Ořechy lískové
- 125 g Máslo čerstvé
- 120 g Marmeláda višňová
- 100 g Poleva čokoládová
- 100 g Ořechy vlašské
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr moučkový
- 80 g Cukr moučkový
- 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Griotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 27 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 160.1 mg
- Vláknina 5205 mg
- Vitamín A 5205 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.
-
2
Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
3
Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.
-
4
Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.
-
5
Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.
-
6
Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.