Jarní tvaroh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 63.3 mg
- Vláknina 1161.3 mg
- Vitamín A 1161.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mísu položíme jemné síto, které vyložíme čistým plátěným ubrouskem. Sójový jogurt necháme v připraveném sítu odkapávat nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Pokud bude vzniklý tvaroh příliš tvrdý, přidáme k němu trochu ovesné smetany a dobře rozmícháme.
-
2
Do tvarohu vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Nakonec tvaroh ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem, nasekaným koprem a pažitkou.