Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 50 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 305.8 mg
- Vláknina 3579.3 mg
- Vitamín A 3579.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý podzimní celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky velikosti zápalek, v mise je pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a odložíme na chvilku do chladničky.
-
2
Z omyté petrželky kudrnky a pažitky setřepeme vodu a bylinky pokrájíme nadrobno. Vejce uvařené natvrdo (vařili jsme ho 8-10 minut) oloupeme, bílek a sladkokyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy k nudličkám celeru. Přidáme žloutek, který protlačíme přes sítko, kvalitní majonézu a hořčici. Salát promícháme, přidáme podle chuti sůl, pepř a bylinky.
-
3
Salát podáváme vychlazený.