Chutný celerový salát s majonézou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Celer bulvový
  • 250 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks okurky sterilizované
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 305.8 mg
  • Vláknina 3579.3 mg
  • Vitamín A 3579.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý podzimní celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky velikosti zápalek, v mise je pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a odložíme na chvilku do chladničky.

  • 2

    Z omyté petrželky kudrnky a pažitky setřepeme vodu a bylinky pokrájíme nadrobno. Vejce uvařené natvrdo (vařili jsme ho 8-10 minut) oloupeme, bílek a sladkokyselé okurky nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy k nudličkám celeru. Přidáme žloutek, který protlačíme přes sítko, kvalitní majonézu a hořčici. Salát promícháme, přidáme podle chuti sůl, pepř a bylinky.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu