Tartiflette - brambory po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 1168 mg
- Vláknina 13271.5 mg
- Vitamín A 13271.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm.
-
2
Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky.
-
3
Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem.
-
4
Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké.