Výborné špagety
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 70 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 400 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 35 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 492 mg
- Vláknina 9970.8 mg
- Vitamín A 9970.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji v kastrole zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Vmícháme konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec směs podle chuti osladíme, okyselíme a ochutíme prolisovaným česnekem.
-
2
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a podáváme s masovou směsí.