Jednoduchý rybí vývar
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Treska aljašská
- 85 g Krevety tygří - loupané
- 500 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Pórek
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1658 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 1748.7 mg
- Vláknina 29371 mg
- Vitamín A 29371 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř.
-
3
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 15-20 minut doměkka.
-
4
Přidáme rybu a krevety a povaříme další 2 minuty.