Bylinková feta se nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Sýr Feta
- 3 ks Nektarinka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citron
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Kopr
- 2 polévková lžíce Koriandr
- 1 polévková lžíce Ocet
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mák mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 509 mg
- Vláknina 8450.2 mg
- Vitamín A 8450.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citronovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák.
-
2
Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta.
-
3
Okurku rozpůlíme podélně, semínka vyřízneme lžící a vyhodíme. Okurku pak nakrájíme na kostky.
-
4
Cibuli a bylinky nakrájíme na jemno.
-
5
Fazolky krátce povaříme, poté okamžitě zchladíme ve studené vodě. Smícháme je s nektarinkami, okurkou, cibulí a bylinkami.
-
6
Zeleninu rozdělíme na talíře, nadrobíme na ni fetu a polijeme dresinkem.