Rose baklava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 21 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 274.9 mg
- Vláknina 11139.2 mg
- Vitamín A 11139.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 300 g třtinového cukru, šťávu z poloviny citronu, 4 lžíce cukrový sirup a celou skořici. Přidáme 400 ml vody a pomalu přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud nezískáme sirup. Necháme vychladit.
-
2
Smícháme nasekané mandle 75 g cukru, mletou skořici, drcený hřebíček a zbytek cukrového sirupu.
-
3
Malý pekáček vytřeme olejem. Na spodek dáme 1 plát filo těsta a potřeme olejem. Vezmeme další plátek a dáme do pekáčku – opět potřeme olejem. Toto opakujeme, dokud nespotřebujeme polovinu množství těsta.
-
4
Na těsto dáme připravenou ořechovou náplň a opět dáváme vrstvy těsta (potíráme olejem mezi jednotlivými těsty). Potřeme i nahoře.
-
5
Pečeme 30 minut na 180 °C a poté 5 minut na 200 °C.
-
6
Potřeme připraveným sirupem a nakrájíme na 16 kousků.