Rose baklava

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 375 g Cukr třtinový
  • 500 g Mandle
  • 250 g Těsto filo
  • 170 ml sirup
  • 75 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Citron
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 274.9 mg
  • Vláknina 11139.2 mg
  • Vitamín A 11139.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 300 g třtinového cukru, šťávu z poloviny citronu, 4 lžíce cukrový sirup a celou skořici. Přidáme 400 ml vody a pomalu přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud nezískáme sirup. Necháme vychladit.

  • 2

    Smícháme nasekané mandle 75 g cukru, mletou skořici, drcený hřebíček a zbytek cukrového sirupu.

  • 3

    Malý pekáček vytřeme olejem. Na spodek dáme 1 plát filo těsta a potřeme olejem. Vezmeme další plátek a dáme do pekáčku – opět potřeme olejem. Toto opakujeme, dokud nespotřebujeme polovinu množství těsta.

  • 4

    Na těsto dáme připravenou ořechovou náplň a opět dáváme vrstvy těsta (potíráme olejem mezi jednotlivými těsty). Potřeme i nahoře.

  • 5

    Pečeme 30 minut na 180 °C a poté 5 minut na 200 °C.

  • 6

    Potřeme připraveným sirupem a nakrájíme na 16 kousků.

Komentáře k receptu