Jehněčí špízy s tzaziky z granátového jablka
Suroviny
- 300 g Jehněčí maso
- 200 g Řecký jogurt
- 150 g Okurka salátová
- 50 g Jablko
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Šalotka
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 16.9 mg
- Draslík 71.2 mg
- Vláknina 634.7 mg
- Vitamín A 634.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 178.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme koření na jehněčí maso: smícháme kmín, koriandr, sůl, pepř, garam masala a skořici.
-
2
Jehněčí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme je v koření.
-
3
Nyní si připravíme tzatziki: smícháme řecký jogurt, nasekanou šalotku, utřený česnek, mátu, nastrouhanou okurku a med. Vmícháme také semínka z granátového jablka.
-
4
Jehněčí grilujeme 8 minut – každý kousek napíchneme na špejli (jako jednohubku) a podáváme s tzatziky.