Šafránové kuře s rozinkami a oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 45 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 259.4 mg
- Draslík 723.5 mg
- Vláknina 2906.5 mg
- Vitamín A 2906.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí kousky (nejlépe kuřecí stehna rozdělená na horní a dolní části) okořeníme solí a pepřem. Smažíme je 5 minut z každé strany na oleji. Poté je vytáhneme z pánve a dáme stranou.
-
2
V tuku, který pustili kuřata smažíme nakrájenou cibulku. Po třech minutách přidáme utřený česnek a šafrán. Povaříme 4 minuty.
-
3
Zalijeme sherry a 5 minut vaříme.
-
4
Poté vrátíme kuře, zalijeme vývarem, přidáme tymián a rozinky a přiklopíme. Vaříme 20 minut.
-
5
Poté odklopené vaříme 10 minut – šťáva by se měla zredukovat.
-
6
Oříšky osmažíme nasucho v pánvi.
-
7
Podáváme s rýží posypané oříšky a petrželkou.