Houbový quiche s pórkem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Pórek
- 30 g Houby sušené
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Mozzarella
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana
- 0.5 kávová lžička Citrony
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 ks šalotka
- 2 ks Šalvěj
- 0.5 ks Smetana
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 29 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 234.5 mg
- Draslík 349.9 mg
- Vláknina 2779.6 mg
- Vitamín A 2779.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
-
2
Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
-
3
Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.
-
4
Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.
-
5
Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.
-
6
Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.
-
7
Sušené houby namočíme do vody s lístky šalvěje.
-
8
Žampiony nakrájíme na plátky.
-
9
Mozzarellu nastrouháme.
-
10
Pórek, šalotky i česnek nakrájíme na jemno a smažíme je doměkka.
-
11
Přidáme houby a žampiony a dusíme doměkka.
-
12
Přidáme sůl, kmín a pepř a zakápneme citronovou šťávou.
-
13
Smícháme vejce, smetanu a petrželku a smícháme s houbovou směsí. Celé to nalijeme na předpečený koláč.
-
14
Posypeme strouhanou mozzarelou a pečeme 30 minut na 185 °C.