Houbový quiche s pórkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 30 g Houby sušené
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Mozzarella
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana
  • 0.5 kávová lžička Citrony
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 ks šalotka
  • 2 ks Šalvěj
  • 0.5 ks Smetana
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 234.5 mg
  • Draslík 349.9 mg
  • Vláknina 2779.6 mg
  • Vitamín A 2779.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

  • 4

    Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.

  • 5

    Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.

  • 6

    Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.

  • 7

    Sušené houby namočíme do vody s lístky šalvěje.

  • 8

    Žampiony nakrájíme na plátky.

  • 9

    Mozzarellu nastrouháme.

  • 10

    Pórek, šalotky i česnek nakrájíme na jemno a smažíme je doměkka.

  • 11

    Přidáme houby a žampiony a dusíme doměkka.

  • 12

    Přidáme sůl, kmín a pepř a zakápneme citronovou šťávou.

  • 13

    Smícháme vejce, smetanu a petrželku a smícháme s houbovou směsí. Celé to nalijeme na předpečený koláč.

  • 14

    Posypeme strouhanou mozzarelou a pečeme 30 minut na 185 °C.

Komentáře k receptu