Vaječný trhanec s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 29 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 736 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 9650 mg
- Vitamín A 9650 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a posypeme mletou skořicí.
-
2
Spolu s celou skořicí je dusíme doměkka (můžeme podlít vodou).
-
3
Vejce osolíme, prošleháme a smažíme z nich omelety.
-
4
Na talíře rozdělíme jablka, ta pokryjeme natrhanými omeletami, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy a ozdobíme medem a jogurtem.