Pstruh s mandlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle loupané
  • 7 g Sůl
  • 7 g Kari
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 4 ks Pstruh
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Nové koření
  • 1 ks Citrony
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1085 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 109 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 320 mg
  • Draslík 1841.3 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebíček a nové koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme sůl, pepř a kari a smícháme s moukou.

  • 2

    Pstruhy obalíme v této směsi a opečeme 15-20 minut na másle (podle velikosti ryby).

  • 3

    Mandle opražíme nasucho a posypeme jimi hotové pstruhy.

  • 4

    Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu