Rajčatový krém a slané muffiny
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 50 g Pancetta
- 70 g Sýr Parmezán
- 30 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Vývar zeleninový
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Rajčata sušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1124 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 14421.6 mg
- Draslík 685.1 mg
- Vláknina 7400 mg
- Vitamín A 7400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme rajčatový krém:
-
2
rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky;
-
3
cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji;
-
4
přidáme rajčata a prolisovaný česnek;
-
5
rozmixujeme dohladka a podle potřeby zředíme vývarem;
-
6
osolíme, přidáme bazalku a opepříme.
-
7
Nyní připravíme muffiny:
-
8
pancettu a sušená rajčata nakrájíme na kostičky;
-
9
parmazán nastrouháme;
-
10
smícháme mléko, vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem;
-
11
do mléčné směsi přidáme rozpuštěné máslo, parmazán, pancettu i rajčata;
-
12
tuto směs nalijeme do forem na muffiny a pečeme 20 minut na 180 °C.