Sýrová bramboračka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 200 g Brambory
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Anglická slanina
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1201 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 516.8 mg
  • Vláknina 5967.5 mg
  • Vitamín A 5967.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu na kostičky osmažíme na másle - polovinu jí odložíme.

  • 2

    Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a až zesklovatí, přidáme i brambory nakrájené na kostičky.

  • 3

    Zasypeme kmínem a paprikou a orestujeme.

  • 4

    Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.

  • 5

    Poté přidáme nakrájené zelí.

  • 6

    Vaříme ještě 5 minut.

  • 7

    Poté rozdělíme do talířů, ozdobíme strouhaným parmazánem, slaninou a čerstvou majoránkou.

Komentáře k receptu