Čokoládová pěna ve sklenici

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Cukr krupice
  • 100 g Horká čokoláda
  • 75 g Ořechy lískové
  • 200 g ovesné sušenky
  • 100 g Šlehačka
  • 200 ml Smetana
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Broskve
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 298.3 mg
  • Vláknina 5487.5 mg
  • Vitamín A 5487.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a dáme do lednice.

  • 2

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní.

  • 3

    Cukr zahřejeme na pánvi se lžící vody a javorovým sirupem. Tuto směs nalijeme po stěně do misky k bílkům a zašleháme.

  • 4

    Po chvíli zašleháme i rozpuštěnou čokoládu.

  • 5

    Do šlehačky vmícháme čokoládovou směs.

  • 6

    Oříšky opražíme nasucho v pánvi a nakrájíme je nahrubo. Smícháme je s rozdrobenými ovesnými sušenkami.

  • 7

    Do sklenic vrstvíme střídavě sušenkovou a čokoládovou směs a ozdobíme broskvemi a ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu