Čokoládová pěna ve sklenici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 298.3 mg
- Vláknina 5487.5 mg
- Vitamín A 5487.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a dáme do lednice.
-
2
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní.
-
3
Cukr zahřejeme na pánvi se lžící vody a javorovým sirupem. Tuto směs nalijeme po stěně do misky k bílkům a zašleháme.
-
4
Po chvíli zašleháme i rozpuštěnou čokoládu.
-
5
Do šlehačky vmícháme čokoládovou směs.
-
6
Oříšky opražíme nasucho v pánvi a nakrájíme je nahrubo. Smícháme je s rozdrobenými ovesnými sušenkami.
-
7
Do sklenic vrstvíme střídavě sušenkovou a čokoládovou směs a ozdobíme broskvemi a ušlehanou šlehačkou.