Křupavý bramborák s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 1377.7 mg
- Vláknina 14159 mg
- Vitamín A 14159 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané brambory nastrouháme do misky na hrubším struhadle. Cukety omyjeme, rozpůlíme, lžičkou vydlabeme případná semínka. Pak cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo k bramborám. Očištěné stroužky česneku propasírujeme. Brambory s cuketou osolíme a promícháme. Po chvilce slijeme přebytečnou tekutinu, k směsi přidáme česnek, drcený kmín, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme, těsto by mělo být hustší.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, vždy nabereme plnou naběračku těsta, které dáme na střed pánve a vařečkou ho rozetřeme. Placky by měly být tenké, maximálně do 1cm. Smažíme je z obou stran do zlatohněda, přibližně po 2-3 minutách z každé strany. Usmažené placky jsou křupavé, hned je podáváme, protože tak jsou nejchutnější.