Aioli z česneku s hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 263 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.
-
2
Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.
-
3
Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.
-
4
Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.
-
5
Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.
-
6
Batáty podáváme se vzniklou pastou.