Eclairs s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
-
2
Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
-
3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
-
4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
-
5
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme rovné přímky o délce 10 cm.
-
6
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
-
7
Zbylé mléko ohřejeme.
-
8
Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí vmícháme ušlehanou smetanu (pouze 150 ml ušleháme).
-
9
Upečené přímky nařízneme třikrát nožem a vzniklými dírami plníme krém do banánků.
-
10
100 ml smetany přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu a odstavíme. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Touto polevou polijeme banánky.