Bramborová polévka s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1442 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 997.9 mg
  • Vláknina 14089.8 mg
  • Vitamín A 14089.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli, nadrobno a osmahneme na másle doměkka.

  • 2

    Přidáme nakrájené, oloupané brambory, vývar, mléko a vaříme tak dlouho až brambory změknou.

  • 3

    Rozmixujeme, můžeme přidat trochu vody vmícháme strouhaný parmazán, sůl, pepř a posypeme pažitkou a hoblinami parmazánu.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu