Bylinkový farmářský tvaroh s ořechy
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Smetana
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 96.1 mg
- Vláknina 2093 mg
- Vitamín A 2093 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy posekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí. Všechny čerstvé bylinky: petrželku, bazalku, oregáno omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky pokrájíme nadrobno.
-
2
V misce si smícháme kvalitní farmářský tvaroh, ořechy, česnek a smetanu. Promícháme, přidáme bylinky, čerstvě pomletý pepř a olivový olej. Tvarohovou pomázánku znovu důkladně promícháme, případně dochutíme solí a hned můžeme podávat.