Celerové rizoto s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403.2 mg
- Vláknina 4902.5 mg
- Vitamín A 4902.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
-
3
Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
-
4
Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
-
5
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
-
6
Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
-
7
Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.