Vepřová panenka na hruškách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2762 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 281 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 152.5 mg
- Draslík 1363.6 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 23.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Hrušky nakrájíme na kousky.
-
2
2) Máslo rozpustíme s cukrem na pánvi a přidáme hrušky. Necháme zkaramelizovat.
-
3
3) Přidáme sůl, pepř, tymián a litr vody a povaříme.
-
4
4) Až se omáčka trochu zahustí, přidáme hruškovici a smetanu.
-
5
5) Panenku naporcujeme a naplníme hruškami. Stáhneme provázkem, osolíme, opepříme a potřeme zbylými hruškami, které jsme rozmixovali.
-
6
6) Zprudka orestujeme a pečeme 20 minut na 180 °C.
-
7
7) Podáváme s hruškovou omáčkou.