Feijoada
Suroviny
- 500 g Fazole
- 450 g Vepřové maso
- 100 g Klobása Chorizo
- 100 g Slanina anglická
- 200 g Vepřová žebra
- 2 ks Cibule
- 1 ks Olej rostlinný
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Pomeranč
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Koriandr
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1821 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 192 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 5036.7 mg
- Vitamín A 5036.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 15.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Fazole přes noc namočíme.
-
2
2) Vepřové maso, slaninu a klobásu nakrájíme na kousky.
-
3
3) Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky.
-
4
4) Na oleji orestujeme česnek, cibuli a slaninu.
-
5
5) Po chvíli přidáme maso, opečeme ze všech stran, a přidáme žebra, fazole a bobkový list. Zalijeme vývarem. Hodinu podusíme.
-
6
6) Rajčata oloupeme, nakrájíme a přidáme je do hrnce spolu s nasekanou chilli papričkou a klobásou.
-
7
7) Přidáme šťávu z jednoho pomeranče, pokud je málo tekutiny přilijeme vývar.
-
8
8) Osolíme a dusíme doměkka.
-
9
9) Vyjmeme žebra a obereme z nich maso, které dáme zase do hrnce.
-
10
10) Podáváme s rýží posypané koriandrem se skrojkem pomeranče.