Feijoada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 450 g Vepřové maso
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 100 g Slanina anglická
  • 200 g Vepřová žebra
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Pomeranč
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Koriandr
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1821 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 247.2 mg
  • Vláknina 5036.7 mg
  • Vitamín A 5036.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 15.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Fazole přes noc namočíme.

  • 2

    2) Vepřové maso, slaninu a klobásu nakrájíme na kousky.

  • 3

    3) Cibuli nakrájíme najemno, česnek na plátky.

  • 4

    4) Na oleji orestujeme česnek, cibuli a slaninu.

  • 5

    5) Po chvíli přidáme maso, opečeme ze všech stran, a přidáme žebra, fazole a bobkový list. Zalijeme vývarem. Hodinu podusíme.

  • 6

    6) Rajčata oloupeme, nakrájíme a přidáme je do hrnce spolu s nasekanou chilli papričkou a klobásou.

  • 7

    7) Přidáme šťávu z jednoho pomeranče, pokud je málo tekutiny přilijeme vývar.

  • 8

    8) Osolíme a dusíme doměkka.

  • 9

    9) Vyjmeme žebra a obereme z nich maso, které dáme zase do hrnce.

  • 10

    10) Podáváme s rýží posypané koriandrem se skrojkem pomeranče.

Komentáře k receptu