Jehněčí burger s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1373 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 596.4 mg
- Vláknina 11006.8 mg
- Vitamín A 11006.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Housku rozpůlíme a opečeme na grilu řeznou stranou dolů.
-
2
2) Z mletého masa vytvarujeme bochánek, uprostřed uděláme důlek a grilujeme 4 minuty z každé strany.
-
3
3) Jablko nakrájíme na měsíčky 0,5 cm tlusté a také je krátce grilujeme.
-
4
4) Poté co maso poprvé otočíme, dáme na opečenou stranu jablko a gorgonzolu a necháme roztavit.
-
5
5) Spodní i horní díl housky potřeme kečupem. Na spodní díl dáme špenátové listy, na to maso, červenou cibuli a horní díl burgeru.