Moje lečo na maďarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 550 g Paprika zelená
  • 220 g Cibule
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Paprika sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 701.1 mg
  • Vláknina 9611.3 mg
  • Vitamín A 9611.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá rajčata a masité, světlezelené (převážně nepálivé) papriky omyjeme, necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a odložíme do mísy. Rajčata pokrájíme na větší kostičky nebo osminky a odložíme je do druhé mísy. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme tenčí plátky.

  • 2

    V hlubší větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, na něm krátce orestujeme cibuli. Po 1-2 minutách přidáme nakrájené proužky paprik, promícháme, snížíme teplotu a papriky s cibulí dusíme pod poklicí. Občas směs promícháme a přibližně za 6-10 minut je paprika poloměkká. Přidáme sladkou papriku, promícháme, následně přidáme rajčata, znovu promícháme a dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem a podle kyslosti rajčat i cukrem. Pokud zelenina pustila hodně šťávy, odložíme poklici a necháme tekutinu odpařit. (Zelenina by měla být šťavnatá, ale neměla by ve šťávě "plavat".)

  • 3

    Nakonec do hotového leča rozklepneme vejce, necháme je 1-2 minuty zatuhnout, až potom je zlehka zamícháme. Po chvilce pánev odstavíme z plotny, vajíčka v leču dojdou. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu