Moje lečo na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 701.1 mg
- Vláknina 9611.3 mg
- Vitamín A 9611.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá rajčata a masité, světlezelené (převážně nepálivé) papriky omyjeme, necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a odložíme do mísy. Rajčata pokrájíme na větší kostičky nebo osminky a odložíme je do druhé mísy. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme tenčí plátky.
-
2
V hlubší větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, na něm krátce orestujeme cibuli. Po 1-2 minutách přidáme nakrájené proužky paprik, promícháme, snížíme teplotu a papriky s cibulí dusíme pod poklicí. Občas směs promícháme a přibližně za 6-10 minut je paprika poloměkká. Přidáme sladkou papriku, promícháme, následně přidáme rajčata, znovu promícháme a dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem a podle kyslosti rajčat i cukrem. Pokud zelenina pustila hodně šťávy, odložíme poklici a necháme tekutinu odpařit. (Zelenina by měla být šťavnatá, ale neměla by ve šťávě "plavat".)
-
3
Nakonec do hotového leča rozklepneme vejce, necháme je 1-2 minuty zatuhnout, až potom je zlehka zamícháme. Po chvilce pánev odstavíme z plotny, vajíčka v leču dojdou. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.