Koblihy bez kynutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 550 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr krupice
  • 170 g Mléko acidofilní
  • 120 g Cukr moučka
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.29 l Olej fritovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 32.3 mg
  • Vláknina 34.7 mg
  • Vitamín A 34.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do silnostěnného hrnce vlijeme olej. Koblihy budeme smažit při teplotě 190 °C (možno i ve fritovacím hrnci). Vanilkový cukr smícháme na tácu s moučkovým cukrem. Máslo dáme rozpustit.

  • 2

    V v hlubší míse promícháme mouku, asi 140 g, s cukrem, se strouhaným muškátovým oříškem, kypřicím práškem, sodou a solí.

  • 3

    Odděleně ušleháme acidofilní mléko s vejci, žloutkem a vlahým máslem. Promíchanou směs vmícháme do sypkých surovin. Poté zapracujeme zbytek mouky (cca 60 g mouky odložíme na podsypání).

  • 4

    Na moukou posypaném vále vyválíme 1 cm silné těsto (těsto se dost lepí, je třeba mít posypaný vál, i pomoučený váleček). Vykrajujeme kroužky, malým kulatým vykrajovátkem vypichujeme středy.

  • 5

    Hotové koblihy postupně vkládáme do horkého oleje. Zhruba po 2 minutách koblihy v oleji obrátíme a smažíme cca 1 minutu.

  • 6

    Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Komentáře k receptu