Buchtičky se šodó

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cukr moučkový
  • 42 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1148 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a přilijeme trochu vlažného mléka. Mouku na okrajích osolíme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Potom přidáme žloutky, zbylý cukr, zbylé vlažné mléko a přilijeme olej. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 45 minut. Během kynutí těsto ještě prohněteme.

  • 3

    Do pekáče nebo plechu s okrajem vlijeme olej. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které na plechu v oleji obalíme a urovnáme je těsně vedle sebe. Na povrchu je ještě potřeme olejem.

  • 4

    Buchtičky pečeme 20-25 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Z mléka, pudinkového prášku, cukru a vanilkového cukru uvaříme krém. Podle chuti přidáme do krému rum.

  • 6

    Buchtičky podáváme teplé, přelité připraveným šodó.

Komentáře k receptu