Buchta fešák
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 250 g Tvaroh měkký
- 100 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 20 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 61.6 mg
- Vláknina 2467.2 mg
- Vitamín A 2467.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Těsto vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
-
2
Připravíme náplň: Tvaroh rozmícháme s vejcem, pudinkovým práškem a cukrem. Přilijeme tolik mléka, aby vznikl hladký krém.
-
3
Náplň vlijeme na těsto a vidličkou nebo vařečkou ji s těstem promícháme, aby vznikl pěkný vlnkovaný vzor.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.