Píchaná buchta
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Cukr moučkový
- 150 g Máslo
- 100 g Čokoláda na vaření
- 150 ml Olej rostlinný
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 balení Cukr vanilka
- 4 polévková lžíce Rum
- 3 polévková lžíce Kakao
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 18 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 40.2 mg
- Vláknina 2900 mg
- Vitamín A 2900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme.
-
2
Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem.
-
5
Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou.
-
6
Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou.