Kuře po toskánsku

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 360.8 mg
  • Draslík 581.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté kuře uvaříme v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Měkké kuře vykostíme a naskládáme do zapékací misky.

  • 3

    Maso překryjeme vrstvou uvařených širokých nudlí, a přelijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek.

  • 4

    Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě při teplotě 230°C až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu