Borůvková bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 12 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 214.3 mg
- Vláknina 12443.8 mg
- Vitamín A 12443.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance.
-
2
Z bílků s malou špetičkou soli vyšleháme sníh. Jakmile začne houstnout, zašleháme do něho po troškách půl lžíce sypkého cukru a šleháme, dokud není sníh hodně pevný.
-
3
Zamícháme sníh do těsta, aby zůstal spíš nahoře.
-
4
Dáme do pekáče rozpálit asi lžíci másla, lehce vysypeme moukou a nalijeme těsto. Posypeme borůvkami a navrch vložíme kousky čerstvého másla. Ve vyhřáté troubě pečeme asi hodinu, tak aby vršek upečené bublaniny byl křupavý.