Kynuté řezy s mandlemi a rozinkami
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr moučkový
- 15 g Droždí
- 120 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 balení Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
- 1 polévková lžíce Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 35 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 49.8 mg
- Vláknina 3160.3 mg
- Vitamín A 3160.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce mouky. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi 20 minut.
-
2
Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, mouku, rum, změklé máslo, žloutek a špetku soli. Umícháme řidší těsto, do kterého vmícháme nasekané mandle, kandovanou kůru a rozinky.
-
3
Těsto ihned nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch uhladíme a těsto ještě necháme vykynout.
-
4
Pečeme asi 40 minut, po vychladnutí nakrájíme na řezy.